برج تقطیر یکی از قسمتهای اصلی و مهم در فرایند تقطیر آزمایشگاهی و صنعتی است. نوع صنعتی آن در ابعاد مختلف ساخته میشود و در صنایعی چون نفت و پتروشیمی و عمدتاً برای جداسازی هیدروکربنها از یکدیگر به کار میرود.
داخل برجهای تقطیر صنعتی قسمتهایی به نام سینیهای تقطیر قرار دارند که عمل جداسازی در آنها انجام میشود و تعداد و روش چیدمان آنها متناسب با نوع مواد جداشونده و ظرفیت تولید متفاوت است. نوع آزمایشگاهی آن معمولاً از جنس شیشه میباشد و برای مقادیر کم یا نمونههای آزمایشی به کار میرود.برج تقطیر برشهای مختلفی دارد کهاز نفت تشکیل میشوند و پایینترین برش ان نقطه جوش بالاتر دارد.
این شرکت فعالیت خود را بطور رسمی در سال ۱۳۹۲ با نام فومن شیمی گستر و با هدف تولید و صادرات قیر در بندرعباس آغاز کرد.
در سال ۱۳۹۶ زیر مجموعه گروه شرکتهای روبیس انرژی فرانسه قرارگرفت و به قیر هرمز پارس تغییر نام داد. این شرکت با در اختیار داشتن کارخانه تولید قیر و پایانه صادراتی در منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی (بندرعباس)، موقعیت استراتژیکی در جنوب کشور جهت ارسال و صادرات محصول به تمام نقاط دنیا فراهم نموده است و در حال حاضر محصولات این شرکت به بیش از ۱۰ کشور جهان صادر می گردد.
انواع قیر از لحاظ شیمیائی طبقه بندیهای مختلفی برای قیر صورت گرفته كه دو مورد از مرسوم ترین آنها طبقه بندی بر اساس طبیعی یا نفتی بودن قیر و مورد مرسوم تر بر اساس نوع منبع تامین كننده قیر یعنی نفت یا ذغال سنگ یا چوب می باشد .
( Tar ) قیرقطران این نوع قیر به دلیل تشابه ظاهری و كاربرد مشابه با قیر نفتی گاهی با یك اسم شناخته می شوند . چون منبع تهیه این نوع قیر با قیر نفتی متفاوت است ، تركیب شیمیائی و خواص فیزیكی متفاوتی دارد كه در نتیجه یك لغت عمومی برای مایعاتی است كه Tar . رفتاری متفاوت در هنگام استفاده و عملكرد در سرویس دارد از سوزاندن مواد آلی طبیعی مثل چوب یا ذغال سنگ و تقطیر تخریبی آنها در غیاب هوا می باشد . دو نوع قیر قطرانی با توجه به نوع فرآیند از سوزاندن یا كربونیزاسیون ذغال سنگ میتوان تهیه كرد :
شرکت آذر دوام یول (آدیکو) نزدیک به ۲۰ سال سابقه در امر صادرات قیر به کشور های مختلف جهان با تکیه بر تجربیات فراوان و شناخت از بازار مصرف داخلی و خارجی برای استفاده و بالفعل کردن تجربیات و پتانسیل های موجود شروع به فعالیت در عرصه تولید نموده و پیرو تجربیات خود در مرحله آغازین اقدام به احداث واحد تولیدی خود متفاوت با سایر تولید کنندگان کشور در زمینی به متراژ ۶ هکتار نمود.
ظرفیت تولید سالانه این واحد تولیدی بیش از ۸۲۰۰۰۰ تن میباشد و ظرفیت مخازن این شرکت بیش از ۲۰۰۰۰ تن میباشد. شرکت آذر دوام یول ( آدیکو ) در حال حاضر انواع قیرهای جاده ای ( ۱۰-۲۰، ۲۰-۳۰، ۳۰-۴۰، ۴۰-۵۰، ۵۰-۷۰، ۶۰-۷۰، ۸۰-۱۰۰، ۱۰۰-۱۲۰، ۱۸۰-۲۰۰ ) ، قیر های PG و قیر فرودگاهی مارشال (جهت استفاده در فرودگاه های کشور ) با کیفیت متمایز و مطابق با استاندارد های اروپا ، یورو ۲۰۰۹ تولید می نماید.
منظور از قیر راهسازی، چسبانندههای سیاه مصرفی در راهسازی که شامل مواد قیری و قطرانی هستند. خاصیت اصلی قیر این است که دانههای سنگی را به یکدیگر چسبانده و به جسم یکپارچه تبدیل میکند. قیر جسمی است به رنگ سیاه که از شمار زیادی هیدروکربور ساخته شده است.
قیر خالص در دمای محیط جامد یا نیمه جامد است و بر اثر حرارت روان میشود. قیر در روغنهای معدنی و حلالهایی نظیر سولفیدکربن، تتراکلرید کربن و تریکلرید اتیلن حل میشود. قطران نیز که رنگی سیاه ولی متمایل به قهوهای دارد از تقطیر گازهای حاصل از حرارت دادن زغال سنگ، چوب و سنگهای شیستی به دست میآید. این ماده قطران خام نامیده میشود و از تصفیه آن قطران حاصل میشود. قطران در ایران به میزان بسیار کم تولید میشود و استفاده از آن در کارهای راهسازی کشور معمول نیست.
خوراك واحد توليد قيرسازي، تهماندهء برج تقطير در خلاء (vacuum bottom)– VB است كه در واحدهاي تقطير پالايشگاه توليد شده و پس از انتقال به کارخانه در مخازن مواد اوليه ذخيره سازي شده و بعد به برج هوادهي انتقال مي يابد و هواي مورد نياز جهت اكسيداسيون توسط دمنده (Blower) تهيه ميگردد. محصول قير پس از هوادهي با درجه حرارت حدود C°250 تا C°265 از برج خارج شده و توسط مبدل حرارتي خنك شده و به مخازن نگهداري محصول هدايت ميگردد.
پالایش قیر اروم آذربایجان یکی از مهمترین بخش های اقتصاد رو به رشد کشورمان ایران است. در میان پالایش پالایشگاهی، « قیر» از فرصت توسعه بسیاری برخوردار است.
صنعت پالایش قیر از سویی با تقاضای فزاینده داخلی، و از سوی دیگر با زمینه های مستعد صادراتی مواجه است. تولید قیر نسل سوم را می توان یکی از بخش های شکوفای اقتصاد کشور محسوب نمود.پالایشگاه تولیدی قیر اروم آذربایجان، یکی از پیشرفته ترین و بزرگ ترین بنگاه های تولید قیر با کیفیت استاندارد روز در کشور است.
پالایشگاه قیر اروم آذربایجان تولید کننده انواع قیر در سال ۱۳۹۳ در پی تغییرات فرایند تولید ، به تمامی تحول پذیرفته و تحت مدیریت پویا و منحصر به فرد جناب آقای مجتبی خرسندی و سعید هاشم زاده، و با بهره گیری از تیم مدیریتی آینده نگر و کارآفرین، کارکنانی خلاق و علاقه مند، و تجهیزاتی پیشرفته و بروز، راهسپار تسخیر بازارهای داخلی و خارجی است. به همین دلیل پالایشگاه قیر اروم آذربایجان تصمیم به پیوستن به برخی از شرکت های همکار به قیر را اتخاذ نمو ده و فعالیت های خود را در این راستا آغاز نموده است.
درباره شرکت آکام شرکت قیر آکام با توجه به الزامات سیستم های کنترل کیفیت و ایمنی دارای پروانه استاندارد به شماره ۲۰۸۱۲ و کلیه گواهینامه های معتبر شرکت ملی نفت ایران بوده و دارای واحد های تولید ، اداری ، تاسیسات ، مخازن نگهداری ، آزمایشگاه ، اطاق کنترل ، تخلیه و بارگیری ، انبارهای روباز و مسقف و کلیه ملزومات صنعتی طبق استانداردهای روز دنیا می باشد .
کارخانه قیر آکام با بکارگیری منابع و نیروهای متخصص داخلی می تواند حدود ۱۰% تولید قیر کل کشور را به خود اختصاص دهد و همچنین با مساحتی بیش از ۵۶۰۰۰ متر مربع با قرار گرفتن در مرکزیت و شاهراه ترانزیزت استانهای مرکزی ، به عنوان یکی از مهمترین مراکز تامین قیر کشور برابر با استاندارهای بین المللی می باشد .
واحد قیرسازی
این شرکت دارای دو واحد مجزای قیرسازی با رآکتورهای تمام پالایشگاهی و مجهز به سیستم پیشرفته کنترل ابزار دقیق می باشد و در طرحهای توسعه خود احداث واحدهای قیر امولسیونی و قیر پلیمری را نیز به طور جدی دنبال می نماید . محصول شرکت قیر آکام در حال حاضر انواع قیرهای ۵۰/۴۰ ، ۷۰/۶۰ ، ۱۰۰/۸۵ و ۱۵۰/۱۲۰می باشد که خوراک واحد صرفاً وکیوم باتوم (وی بی ) تولید شده در پالایشگاههای داخلی کشور و بدون هرگونه مواد افزودنی می باشد .
شرکت تولیدی قیر دژپا تامین کننده قیر شهرداری ها و وزارت راه و شهرسازی “ تاسیس ۱۳۶۲ ” دژپا یکی از بزرگترین تولیدکنندگان قیر استاندارد و بشکه فلزی در ایران است. این شرکت در سال ۱۳۶۲ تحت شماره ۵۱۰۰۹ در «اداره ثبت شرکت های تهران» به ثبت رسید و محصولات تولیدی خود را به طور شفاف در بورس کالای ایران عرضه می نماید.
شركت قير جهان آريا در سال ۱۳۷۸ به شماره ثبت ۴۲۴۱۰ و با نام تجاري طوفان قير در اداره ثبت شركت هاي مشهد به ثبت رسيده و با توجه به كارت شناسايي اخذ شده از وزارت صنايع و معادن توليد انواع قير را آغاز نموده است.
كارخانه قير جهان آريا مجهز به مدرن ترين ماشين آلات توليد و بسته بندي قير بشكه اي مي باشد كه با استانداردهاي روز دنيا طراحي شده و تحت نظارت واحد كنترل كيفيت مستقر در كارخانه با انجام آزمايش هاي تخصصي مورد تاييد استاندارد، در حال توليد و عرضه در بازارهاي داخلي و خارجي مي باشد.. شركت قير جهان آريا مجهز به ۳ خط توليد انواع قير مي باشد كه قادر است روزانه ظرفيتي بالغ بر ۵۰۰ بشكه و ۲۰۰ تن قير را توليد نمايد.
شرکت آذربام در سال ۱۳۷۲ به منظور تولید عایقهای رطوبتی و انواع قیرهای صنعتی توسط بخش خصوصی تاسیس گردیدو در سال ۱۳۷۷ کلیه مراحل اجرایی کارخانه به اتمام رسید و در همان سال به صورت رسمی افتتاح گردید.
این مجموعه توسط کادر فنی مهندسی داخلی و خارجی و با بهره گیری از آخرین تکنولوژی روز دنیا در زمینی بالغ بر ۴۰۰۰۰ متر مربع و زیر بنای ۱۵۰۰۰ متر مربع احداث گردید.
فرآیند تولید قیر برای تولید قیر از دو فرآیند به صورت ناپیوسته و پیوسته استفاده می شود که چگونگی انجام هرکدام به شرح ذیل می باشد .
فرآیند ناپیوسته Batch Process در این فرآیند برج هوادهی با حجم معین از خوراک پر می شود و پس از دمیدن هوا با شرایط از پیش تعیین شده ( دمای واکنش ، زمان و مقدار خوراک ) و رسیدن محصول به مشخصات مورد نظر ، برج تخلیه می گردد و محتوی آن در مخازن وارد می شوند .
سیاست فروش در شرکت نیل پالا به صورت مشتری محور تدوین شده است. ما برای هر مشتری متناسب با نوع، مکان و تناژ سفارش، شرایط فروش ویژهای را جهت تحویل انواع قیر با قیمت منصفانه در نظر میگیریم تا از این طریق، بتوانیم ضمن ارائه بهترین و با کیفیتترین قیر امولسیون، بالاترین سطح همکاری را با مشتریان خود داشتهباشیم. ما مشتریان خود را همچون شرکایی میدانیم که با آنها رابطهای مبتنی بر همکاری و سود متقابل داریم.
در پایین صفحه، نمودارهای بسیار مفید در خصوص نوسانات قیمت نفت خام، دلار آمریکا و قیمت انواع قیر (قیمت قیر وکیوم باتم، قیمت قیر ۶۰۷۰، قیمت قیرامولسیون (زودشکن و دیرشکن و آنیشکن) و قیمت قیر محلول (MC250)) که به شما قدرت پیش بینی و تحلیل میدهد، آمدهاست.
فرآیند تولید قیر برای تولید قیر از دو فرآیند به صورت ناپیوسته و پیوسته استفاده می شود که چگونگی انجام هرکدام به شرح ذیل می باشد .
فرآیند ناپیوسته Batch Process در این فرآیند برج هوادهی با حجم معین از خوراک پر می شود و پس از دمیدن هوا با شرایط از پیش تعیین شده ( دمای واکنش ، زمان و مقدار خوراک ) و رسیدن محصول به مشخصات مورد نظر ، برج تخلیه می گردد و محتوی آن در مخازن وارد می شوند .
برج های خنک کننده از نظر جهت هوا در سه گروه جریان مخالف، جریان متقاطع و جریان موافق طبقه بندی می شوند و از نظر وزش هوا می توان ان ها را در دو گروه اجباری با فن و طبیعی بدون فن جای داد.
از نظر فن و چگونگی گردش اب نیز می توان از برج با فن گریز از مرکز، برج با فن جریان محوری، برج با گردش اب باز و بسته نام برد. برج های خنک کننده از نظر جنس و ساختار نیز در سه گروه عمده مکعب فلزی، ذوزنقه ای چوبی و فایبرگلاس دسته بندی می شوند.
قیر پالایشگاه | Bitumen نام صنعتی : قیر گرید : PG | VG آنالیز: %۸۷-۸۳ نام های دیگر : قیر نفتی| قیر استاندارد | Bitumen
قیر چیست؟
قیر، سنگین ترین برش نفت خام و یکی از پیچیده ترین اجزای آن، به رنگ تیره، به اشکال جامد، نیمه جامد یا ویسکوز و با منشاء طبیعی یا تولیدی میباشد. عمده اجزای سازنده قیر از ترکیبات هیدروکربوری با وزن مولکولی بالا تشکیل شده که شامل مواد روغنی، رزین و آسفالتینها میباشد. این ماده از نظر شیمیایی دارای ترکیبی بسیار پیچیده است و دارای خواص فیزیکی از جمله چسبندگی و ضد رطوبتی بوده و در دیسولفید کربن و CO2 حل میشود. در برخی از کشورها، واژه آسفالت(Asphalt) معادل با واژه قیر (Bitumen) به کار برده میشود، اما در ایران، آسفالت بیشتر به معنی مخلوطی از قیر و ماسه که در راهسازی کاربرد دارد، مورد استفاده قرار میگیرد.
برای ساخت برج جداسازی با توجه به مشخصات فرآیند و میزان خورندگی موادی که به برج وارد می شوند، می توان از مواد مختلف استفاده نمود. با وجود اینکه استفاده از شیشه، فلزات همراه با استر شیشه ای،کربن نفوذ ناپذیر، مواد پلاستیکی و حتی چوب متداول است اما در عمل در بیشتر موارد برای ساخت برج از فلزات استفاده می شود. گاهی اوقات از آجر ضد خوردگی در داخل جداره فلزی برج به عنوان پوشش محافظ استفاده می شود. این آجرها بسته به میزان خورندگی مواد از جنس های متفاوتی ساخته می شوند. در جداره داخلی برج لبه هایی وجود دارند که سینی ها را هنگام نصب به آن ها پیچ می کنند.
با سلام .امروز میخواهم در این مقاله در باره چگونگی تهیه آسفالت از قیر را برای شما دوستان عزیز توضیح بدیم با نیل پالا همراه باشید.
تهیه آسفالت از قیر
ساخت آسفالت شامل اختلاط نسبتهای معینی از مصالح سنگی با قیر و تولید مخلوط همگنی می باشد كه با تركیب درصد معینی و معیارهای دما یا محصول نهایی مطابقت داشته باشد. پیش از اختلاط، مصالح سنگی را باید با یكدیگر مخلوط كرد تا دانه بندی مورد نیاز حاصل شود. سپس برای حذف رطوبت، مصالح سنگی تا دمای لازم برای پوشش داده شدن توسط قیر حرارت داده می شوند.
قیر معمولاً از تقطیر نفت خام به دست میآید. چنین قیری قیر نفتی یا قیر تقطیری نامیده میشود. اما برخی از انواع قیر در طبیعت و در اثر تبدیل تدریجی نفت خام و تبخیر مواد فرار آن در اثر گذشت سالهای بسیار زیاد به دست میآید. چنین قیری، قیر طبیعی نامیده میشود و دوام آن بیشتر از قیرهای نفتی است.
مقدمه روش های مختلفی برای تعیین وزن مخصوص قیر وجود دارد که مبنای همه این روش ها، قانون ارشمیدس می باشد.
طبق تعریف، وزن مخصوص قیر عبارت است از نسبت وزن حجم معینی از قیر به وزن آب هم حجم آن در درجه حرارت معین. از جمله روش های موجود برای تعیین وزن مخصوص قیر عبارت است از:
شرکت نیل پالا تقطیر ، در واقع ، جداسازی فیزیکی برشهای نفتی است که اساس آن ، اختلاف در نقطه جوش هیدروکربنهای مختلف است. هر چه هیدروکربن سنگینتر باشد،
نقطه جوش آن زیاد است و هر چه هیدروکربن سبکتر باشد، زودتر خارج میشود. اولین پالایشگاه تاسیس شده در جهان ، در سال ۱۸۶۰ در ایالت پنسیلوانیای آمریکا بوده است. نفت خام ، از کورههای مبدل حرارتی عبور کرده، بعد از گرم شدن وارد برجهای تقطیر شده و تحت فشار و دما به دو صورت از برجها خارج میشود و محصولات بدست آمده خالص نیستند. انواع برجهای تقطیر در زیر توضیح داده میشوند.
با سلام و خسته نباشید خدمت دوستان و همراهان عزیز نیل پالا ما در این مقاله میخواهیم برای شما دوستان گرامی درباره خط تولید قیر به طور کامل توضیحاتی بدیم که حتما برای کار و خرید شما کاملا موثر خواهد بود با نیل پالا همراه باشید.
کاربردهای وسیع قیر ما را بر آن داشت تا اطلاعاتی در زمینه خط تولید قیر ۶۰/۷۰ و فرآیند تولید آن در اختیار شما قرار دهیم.
هیدروکربنها، بهطور ساده در دانش شیمی، دستهای از مواد آلی هستند که در ساختار مولکولی آنها، اتمهای عنصرهای کربن و هیدروژن شرکت دارند.
هیدروکربنها، بهطور ساده در دانش شیمی، دستهای از مواد آلی هستند که در ساختار مولکولی آنها، اتمهای عنصرهای کربن و هیدروژن شرکت دارند. هیدروکربنها، همانند دستهبندی تمام مواد آلی، در دو گروه آلیفاتیک و آروماتیک قرار میگیرند. از نگاه دیگر میتوان هیدروکربنها را در دو گروه سیرشده و سیرنشده قرار داد.