سومریها، آشوریها و بسیاری از تمدنهای پیشین از قیر بطور وسیعی استفاده میکردند. از این ماده بعنوان ماده ضد رطوبت و نیز محافظ برای چوب و برای موارد مختلفی نظیر مومیایی کردن، مجسمه سازی و تزیینات استفاده میشد.
همچنین قیر موجود در بسترهای طبیعی به همراه آجرهای پخته شده بصورت ماستیک در ساختمان معابد، پایة پلها، خیابانها و خانهها بکار برده شده است. در حدود چهار الی پنج قرن پیش از میلاد مسیح، هخامنشیان نیز از قیر برای آببندی در کاخ با عظمت تخت جمشید استفاده کردهاند که هنوز آثار آن در این مجموعه قابل یافت میباشد.
معادل انگلیسی قیر Bitumen میباشد که اولین کاربرد این کلمه در زبان لاتین و در حدود سالهای ۱۴۶۰میلادی بوده است. در انگلیسی امریکایی آنرا Asphalt مینامند که در کشور ما معادل "مخلوط آسفالتی" بکار برده میشود.
آغاز صنعت مدرن قیر را میتوان به ۱۷۱۲میلادی نسبت داد که سنگهای قیرطبیعی در فرانسه کشف شدند. در آن هنگام مواد قیری را بطور سادهای بصورت کلوخه روی سطح جادههای محلی پخش میکردند و میگذاشتند که ترافیک به تدریج آنها را ساییده و متراکم نماید. این تکنیک کاملاً موفقیتآمیز بود و در مدت کوتاهی پیشرفتهایی در این زمینه حاصل شد که من جمله پودر کردن و گرم کردن مواد قبل ازاستفاده بود. سپس آسفالتها را با کوبیدن و مسطح کردن توسط آهن داغ (اتو) متراکم و محکم مینمودند. این ماده که عموماً به نام سنگ آسفالت متراکم (Compressed Rock Asphalt ) شناخته میشد، با موفقیت بسیاری در خیابانهای اروپا بکار گرفته شد که تا به امروز به همه جا رسیده است .
مجتمع فرآوری مواد نفتی:
با توجه به اینکه اکثریت کارخانه های تولید و مظروف سازی انواع قیر در ایران از روش های قدیمی و سنتی از رده خارج استفاده میکنند که موجب افزایش هزینه ها ، مصرف سوخت و بالا رفتن هزینه پرسنلی میشود که در نهایت باعث کاهش راندمان تولید و بهره وری میگردد، اقدام به طراحی ، تولید ، ساخت و مشاوره در زمینه راه اندازی خطوط تولید و مظروف سازی انواع قیر مطابق با استاندارد های روز جهانی نموده است.
خدمات مجتمع فرآوری مواد نفتی:
۱- ساخت و مشاوره در جهت ایجاد کارخانه تولید و مظروف سازی قیر
۲- ساخت انواع میکسر های پیشرفته و بر پایه آخرین تکنولوژی روز
۳- ساخت و ارائه خطوط جدید مظروف سازی با حداکثر راندمان و کارآیی
۴- مشاوره در جهت ایجاد خط تولید انواع قیر بر طبق تکنولوژی روز
۵- فروش لوازم اصلی و جانبی تولید و مظروف سازی قیر بر پایه دانش روز